Скандалният американски наследник Робърт Дърст е починал в затвора

0
Той бе осъден неотдавна на доживотен затвор за убийството на най-добрата си приятелка
Той бе осъден неотдавна на доживотен затвор за убийството на най-добрата си приятелка Снимка: Myung J. Chung/Los Angeles Times via AP, Pool

Той бе осъден неотдавна на доживотен затвор за убийството на най-добрата си приятелка

Богатият и скандален американски наследник Робърт Дърст, осъден неотдавна на доживотен затвор за убийството на най-добрата си приятелка след години на съдебни процедури с много обрати, е починал в затвора на 78 години, предадоха световните агенции.

Причините за смъртта са естествени, свързани с многото здравни проблеми на Дърст, спомена адвокатът му Чип Луис и каза, че той многоократно е повдигал въпроса за тези здравни проблеми на клиента си пред съда в последните няколко години, съобщава БТА.

Дърст бе признат за виновен през септември от съд в Лос Анджелис за убийството на приятелката си Сюзан Берман с куршум в главата в дома ѝ през 2000 г. в Бевърли Хилс. Обвинението твърдеше, че Дърст се опитвал да скрие ролята си в убийството на съпругата си Катлийн, като убил Берман, за да ѝ попречи да отговори на въпроси на разследващите изчезването на Катлийн през 1982 г.

Дърст винаги е отричал всички обвинения срещу него. Той бе обвинен за убийството на съпругата си през октомври в Ню Йорк.

Дърст бе арестуван през март 2015 г. в навечерието на последния епизод на документален биографичен филм на Ейч Би О. Сериалът акцентираше върху друг кървав епизод от живота на Дърст - убийството на негов съсед, който той после разчленил и хвърлил в морето. По това дело Дърст бе оневинен благодарение на армия от престижни адвокати, които пледираха, че той е действал при законна самоотбрана, че е имало произведен случайно изстрел и че Дърст е действал под влияние на алкохола.

В един от епизодите на документалния сериал обаче Дърст е заснет, докато си мърмори: "Какво направих, убих ги всички очевидно". При разговор с прокурори той се защити, като каза, че е бил под влиянието на дрога по време на снимките на филма и тези думи не означавали нищо особено.

Дърст е наследник на една от най-големите фамилии в Ню Йорк, занимаващи се недвижими имоти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари