Скандален запис за уволнението на медицинска сестра в "Пирогов"

3
Става въпрос за Бойка Анастасова, станала известна като медсестрата, стояла на перваза на Партийния дом
Става въпрос за Бойка Анастасова, станала известна като медсестрата, стояла на перваза на Партийния дом Снимка: Кадър от bTV

Уволниха дисциплинарно от „Пирогов” физиотерапевта Бойка Анастасова, станала известна като медсестрата, стояла на перваза на Партийния дом през март по време на протеста на здравните работници.

Причината за махането й е неспазена вътрешна заповед, която задължава работещите в спешния институт да си правят PCR-тест за COVID-19 при завръщане от отпуск.

Не знаех за тази заповед, никой не ме беше уведомил за нея. Нямаше я качена дори на сайта на „Пирогов”. На 24 август, когато се връщах на работа след отпуск, заради ненаправения PCR-тест шефът на Клиниката по детска хирургия доц. д-р Христо Шивачев ме изгони от работа.

Поисках да ме освободи писмено, за да не излезе, че съм се самоотлъчила. Заради моето настояване той започна да ме ругае. Същото направи и началникът на Клиниката по детска ортопедия и травматология д-р Николай Цуцумански. Той дори си позволи да ме бута и обижда пред пациентите”, разказа пред сайта Lupa.bg Бойка Анастасова.

В интернет се разпространи и скандален запис за случилото се. Предполага се, че на него се чува как е уволнена Анастасова от доц. д-р Христо Шивачев и д-р Николай Цуцумански. "В тази клиника такива права и свободи, каквито търсиш, няма", казват на медицинската сестра докато я гонят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари