Скандал на предизборна среща в град Мартен

10
Г-н Стоилов, от кого Ви пазят? От Нас, избирателите ли?
Г-н Стоилов, от кого Ви пазят? От Нас, избирателите ли?

Становище, относно проведената предизборна среща в град Мартен на 22.10.2015 г.

Скъпи съграждани,

Казвам се Валентин Димитров Димитров - жител на град Мартен, дълги години общественик, бивш директор на ОИТ Русе, в момента председателстващ Местния Обществен съвет в град Мартен, регистриран към НС МОС на РБ.

Като такъв крайно съм възмутен от безпрецедентното поведение на г-н Пламен Стоилов - кандидат за кмет на Община Русе от ПП Герб по време на предизборното събрание състояло се на 22/10/2015 г. Същия си позволи да най-безцеремонно в присъствие на голям брой охранители, придружени от служители на Служба КОРС със служебен автомобил на Общината и също в присъствието на полиция.

Г-н Стоилов, от кого Ви пазят горе цитираните от мен лица? От Нас, избирателите ли? Та, нали Вие г-н Стоилов и Вашият кандидат за кмет на град Мартен г-н Тонев ни поканихте на това предизборно събрание. Защо непосредствено след представянето на Вашите кандидати за съветници Вие най-безцеремонно напуснахте салона, като не ни дадохте възможност да бъдем изслушани. Та нима Вие не знаете, че от месеци мартенчани се борят чрез инициативен комитет, включително и в съда за своите права относно кражбата на чистия въздух и чиста вода. Не бяхте ли Вие този кмет, който с вашето безпърдонно мнозинство в общинския съвет взимахте решение, без да се съобразите със закона да обгазявате населеното място.

Аз искам да споделя с всички, че страхът е присъщ на лъжеца и крадеца. Виждайки, че със страх напуснахте залата и избирателите, Вие оставихте в мен впечатление, че сте лъжец. Вие сте загубили чувство за реалност и сте забравили, че сте дошъл в населеното място за подкрепа, където всеки един от нас е собственик – данъкоплатец. Вие харчейки нашите пари явно нямате смелостта да чуете хората живеещи в населеното място на какъв терор са подложени от фирми замърсители работещи на площадките на КТМ, същевременно ваши основни спонсори. Но, изглежда, че Полисан, Булмаркет, ТЕЦ, Монтюпе и други са подведени за това, а виновни са тези, които ги подстрекават да извършват дейност извън закона, като Вас и вашата администация.

Нарекох ви лъжец, защото вие публично изкрещяхте по микрофона, че няма да позволите да работят предприятия тровещи населеното място и замърсяващи река Дунав, а в същото време същите, работят. Оплетен в лъжите си Вие си позволихте публично да кажете, че ще доведете зам. министъра по екологията, чрез който ще узаконите статута на площадката на бившето КТМ, което ми прозвуча едва ли не, че законно ще тровите въздуха и водата на жителите.

Валентин Димитров

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари