Пламен Стоилов провери как вървят ремонтите в Мартен

0

Кметът на Община Русе Пламен Стоилов, заедно със зам.-кмета по устройство на територията инж. Димитър Наков и кмета на гр. Мартен Димо Тонев, инспектира днес ремонтните дейности по инфраструктурни обекти в Мартен.

В централната градска част се извършва облагородяване и се изгражда нов паркинг на стойност около 37 000 лева, осигурени от бюджета на кметството. По проект на ПУДООС в момента се работи по Зелен административен център, в който ще бъдат вложени 10 000 лева.

Кметът Стоилов инспектира на място и изграждането на дъждовна канализация в района на кръстовището на ул. „България“ и ул. „Стефан Караджа“, която ще спомогне за отводняване на общински терени, застрашаващи жилищните домове от наводняване. Инвестицията е на стойност – 419 953 лв.

Изградена е и възлова подстанция „Изток“, която е проектирана така, че да осигури сигурно и самостоятелно електрозахранване на град Мартен. Стойността на този проект е около 400 000 лв.

Като част от Кампанията „Малки населени места 2019“ ще бъде направена и модерна зала за фитнес, която ще възлиза на 35 000 лв.

От утре стартира и подмяната на уличното осветление с LED осветителни тела. Инвестицията ще обхване главните улици на града, като ще бъдат сменени общо 116 броя лампи на обща стойност над 8 000 лв.

В Мартен по Националната програма за енергийна ефективност са изцяло обновени два жилищни блока, от което се възползват 227 граждани.

Към момента всички дейности по инфраструктурните обекти в града се извършват в срок и по график, увери кметът на града Димо Тонев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари