СК "Калагия" с 50 медала от първенството по спортно ушу и тайчи

0

Днес на официална среща в Заседателна зала на Община Русе бяха деца-шампиони от СК „Калагия“, заедно със своята треньорка Мария Неделчева, за да представят спечелените от тях медали на последното състезание.

Г-жа Неделчева изказа своята благодарност за подкрепата, която спортния клуб получава от Община Русе.

Треньорът на СК „Калагия“ заяви, че русенския клуб е уникален и международно признат не само защото има състезатели от всички възрастови групи, а и защото се практикуват всички видове ушу. Тя отправи и покана до кмета да присъства на една тренировка на клуба, която г-н Стоилов прие с удоволствие.

Градоначалникът от своя страна поздрави талантливите млади спортисти, като заяви, че се гордее с техните постижения.

„Важно е да спортувате, да градите характери, защото в бъдеще тези качества ще са ви от полза“, каза кметът г-н Стоилов.

 Русенският СК "Калагия" спечели 50 медала от общо 78 на Държавното първенство по спортно ушу и тайчи, което се проведе на 28–29.11.2015 в София, при домакинството на СК "Академик – Златен тигър".

Организатор е Българска федерация по ушу. Участваха клубове от София, Русе, Бургас, Добрич.                            
СК "Калагия" и клубът по ушу към ОМД се представи с най-големия отбор от 23 състезатели от 6 г. до над 40 г. възраст, които излизаха 79 пъти на състезателното поле, като много от тях играят от 4 до 7 форми, при това с високо майсторство.

 Факт, който е изключение и в международната практика.  Представител на "Калагия" в съдийската комисия беше Елица Бонева, носител на международни призове като състезател по тайчи. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари