Системата на КАТ вече работи

0
През целия ден автоматизираната информационна система на Пътната полиция беше блокирана
През целия ден автоматизираната информационна система на Пътната полиция беше блокирана Снимка: Thinkstock/Getty Images

Автоматизираната информационна система на Пътната полиция, която блокира днес сутринта, вече работи нормално.

От МВР уточняват пред БНР, че тестовете след актуализирането на софтуера са успешни. През целия ден в пунктовете на КАТ в страната не можеха да бъдат обслужвани граждани.

Причината беше инсталирането на нов софтуер. Гражданите няма да имат достъп до Автоматизираната информационна система "Управление на наложени глоби по наказателни постановления и извършване на плащания по тях през Интернет, SMS, WAP", както и до Портала за електронни административни услуги - задължения по документи, издадени от Пътна полиция. Началникът на КАТ Росен Рапчев разясни кои са дейностите, които в момента са блокирани.

"На водачите не могат да им се издават свидетелства за управление на МПС-та. Също така не могат да бъдат приемани заявления за свидетелства за МПС-та, като заявления могат да подават новите водачи. Също така не могат да бъдат издавани удостоверения за дисциплината на водачите, сиреч колко водачи и какви глоби имат в момента. Те могат в момента, гражданите, да плащат през ПОС терминал в службите на МВР, както и през електронния портал на МВР. Също така в електронният портал не е възможно в момента да се извършва справка за глобите на всеки един гражданин, които в момента дължи", каза Росен Рапчев.

Ще бъде затруднено и административното обслужване на гишетата на пътна полиция в столицата и в цялата страна, съобщиха от пресцентъра на МВР.

От МВР съобщават, че е възникнал технически проблем при инсталиране на нова версия на автоматизираната информационна система на КАТ. Това е и причината през днешния ден да бъде спрян достъпът до системата, както и до портала за електронни и административни услуги, където гражданите могат да проверяват задълженията си по актове, издадени от "Пътна полиция".

До отстраняване на проблема хората няма да могат да извършват съответните справки и плащания, както ще бъде затруднено и административното обслужване на гишетата на "Пътна полиция" в София и в цялата страна. В момента експерти работят по отстраняването на проблема.

От МВР уверяват, че вероятно сривът ще бъде преодолян за няколко часа. 

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари