Сирийците, обвинени за катастрофата в Бургас, е трябвало да бъдат в ареста

0
Това разкри главният секретар на МВР Петър Тодоров
Това разкри главният секретар на МВР Петър Тодоров Видео: NOVA

Не корупция, а слаба подготовка, липса на комуникация и слаб контрол, са довели до тежкия инцидент, довел до смъртта на двама полицаи

Двамата сирийци, обвинени за катастрофата, при която загинаха двама полицаи в Бургас на 25 август, трябвало да бъдат задържани за 24 часа. Това обаче не е направено. По случая тече проверка, съобщи в специално интервю пред NOVA главният секретар на МВР Петър Тодоров.

Вчера стана ясно, че 16 полицейски служители имат вина за тежката катастрофа с бус с нелегални мигранти, при която загинаха двама служители на МВР. За момента данните не водят към корупция, а слаба подготовка, липса на комуникация и слаб контрол. В хода на разследването е установено още, че двамата трафиканти, вече обвинени за тежкия инцидент, ден преди него са били отведени в бургаското гранично поделение и е трябвало да бъдат оставени в ареста за 24 часа. Това обаче не е станало.

"Има аварирал автобус, има лица с профил на мигранти, които е трябвало да бъдат на определено място. Работено е с тях, имало е достатъчно данни тези лица да бъдат задържани. Това не е направено. Съответно за ръководителите и служителите, взели това решение, се извършва дисциплинарна проверка. Трябвало е да има полицейско задържане за 24 часа", обясни Тодоров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари