Сирийки запалиха бурки от радост

1
Сирийки запалиха бурките, с които трябваше да ходят, задължени от бойците на Ислямска държава
Сирийки запалиха бурките, с които трябваше да ходят, задължени от бойците на Ислямска държава

Сирийските демократични сили надвиха бойците на Ислямска държава и превзеха 90% от ключовия град Манбидж. 

Операцията продължи два месеца, предават световните агенции. По този повод в знак на бурна радост сирийки запалиха бурките, с които трябваше да ходят, задължени от бойците на Ислямска държава.

Град Манбидж е ключов транзитен пункт по пътя за снабдяване на Ислямска държава от турската граница до Ракка, де факто столицата на терористичната групировка. Манбидж беше обграден в началото на юни, когато започна пробивът в града, съобщава агенция "Фокус". Офанзивата беше забавена от яростни боеве с терористите и самоубийствени атаки на атентатори и коли-бомби.

За първи път от много месеци насам жените имат възможност да се появят по улиците на града без да крият лицата си. Лидерите на терористите твърдят, че законът за бурките е бил приет не да се ограничи свободата на жените, а да ги "предпази от унижение и вулгарност и да ги предпази от зяпачи".

Жените в териториите на Ислямска държава е забранено да носят маркови дрехи, цветни дрехи и изобщо всичко, което би могло да привлече вниманието. И все пак радостта на жените във видеото е доста показателна. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари