Сираците благодариха на БДЖ с почетен приз

0

Вчера, (20-ти ноември), Националното сдружение на сираците в България (НССБ) връчи на ръководството на „Холдинг БДЖ” ЕАД почетен приз за принос към развитието на деца, лишени от родителска грижа и активна подкрепа при реализирането на различни социални инициативи.

За пета поредна година НССБ организира мероприятия, посветени на Деня на християнското семейство (21-и ноември), които се провеждат в рамките на националната инициатива „Погледни към детето” в гр. Варна.

Инициативата има за цел да събере чрез различни събития деца от социални институции с деца от семейства по случай Деня на християнското семейство.

В продължение на една седмица (от 16-ти до 21-ви ноември) чрез провеждането на конкурси, спортни игри и различни други занимания се насочи вниманието на обществото към децата, лишени от родителска грижа в страната.

На вчерашната церемония по връчването на почетни отличия и призове присъстваха представители на ръководството на „Холдинг БДЖ” ЕАД, които подариха на десет деца в неравностойно положение специално подготвени торбички с най-различни лакомства.

Гости на събитието бяха представители на различни фирми и организации, деца, студенти и преподаватели от социални институции.

Припомняме, че тази година „Холдинг БДЖ” ЕАД за пореден път осигури карти за безплатно пътуване с влак на деца в неравностойно положение, учещи в Спортното училище „Георги Бенковски” в гр. Варна.

Благодарение на безплатните карти за пътуване с влак пет от възпитаниците на Спортното училище в морския град имат възможност да ходят редовно на училище и на тренировки през учебната 2015 – 2016 г.

Железопътните карти на петте деца в неравностойно положение бяха осигурени от ръководството на „Холдинг БДЖ” ЕАД след постъпила молба от страна на Националното сдружение на сираците в България (НССБ). През 2015 г. националният железопътен превозвач осигури и няколко други безплатни пътувания на деца от социални институции до различни дестинации в страната.

Ръководството на „Холдинг Български държавни железници” ЕАД винаги е подкрепяло  инициативите за социална адаптация и интеграция на децата, лишени от родителска грижа, зачитането на техните права като пълноценни граждани на нашето общество, както и правото им на качествен и достоен живот.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари