Синдикат "Образование" подкрепя стачката на миньорите от "Бобов дол"

1
Изразявайки нашата безрезервна подкрепа, заставаме твърдо зад Вашите справедливи искания за достойно заплащане, достоен труд и човешки права
Изразявайки нашата безрезервна подкрепа, заставаме твърдо зад Вашите справедливи искания за достойно заплащане, достоен труд и човешки права Снимка: БГНЕС

Във връзка с протестните действия на миньорите от мини „Бобов дол” в рудник "Бабино" получихме декларация за подкрепа от Изпълнителния съвет на Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа":

Изразявайки нашата безрезервна подкрепа, заставаме твърдо зад Вашите справедливи искания за достойно заплащане, достоен труд и човешки права.

Ескалиращото напрежение в миниБобов дол”, породено от опитите за техническа ликвидация в нарушение с концесионния договор на рудник „Бабино”, в който работят стотици души, частично изплатените заплати за м. август и неиздължените от м. февруари 2016г. ваучери за храна довежда работещите в тежки условия под земята миньори до невъзможност да издържат семействата си. Отсъствието на ангажираност и отговорност от страна на концесионера на рудника да осигури всички условия и достойно заплащане на хората, изчерпва търпението на нашите братя и сестри. Става дума за физическото оцеляване на протестиращите за нарушените им човешки и трудови права.

Към Вас, братя и сестри, изразяваме нашата синдикална солидарност.

Бъдете смели и силни!

Заедно ще отстояваме справедливите Ви искания за достоен труд и достоен живот!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари