Синдикалист: Голяма част от огнеборците са с предпазни средства втора употреба

0
"В момента ни липсват лични предпазни средства, липсват облекла, каски, ботуши, защитни средства, повечето колеги ползват втора употреба, дарения от Швейцария и Канада", каза Станимир Миланов
"В момента ни липсват лични предпазни средства, липсват облекла, каски, ботуши, защитни средства, повечето колеги ползват втора употреба, дарения от Швейцария и Канада", каза Станимир Миланов Видео: NOVA NEWS

"От всички 6000, ползващи такива средства, само 1 500 са в срок на годност", отбеляза Станимир Миланов

"Трябва да има реформа и промени конкретно в пожарната, ние повече от всеки друг искаме това да се случи. В момента ни липсват лични предпазни средства, липсват облекла, каски, ботуши, защитни средства, повечето колеги ползват втора употреба, дарения от Швейцария и Канада", това каза в "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS Станимир Миланов, член на УС на синдикат "Огнеборец".

т над 6000, ползващи такива средства, 1500 са в срок на годност", допълни той.

Той добави, че в произшествия миналата година са загубени служители, но причините за това са комплексни.

"Но има случаи, в когато имаме нужда от повече хора на място, но не можем да ги изрисуваме, те просто липсват", каза още синдикалистът.

Станимир Миланов осведоми, че протестът на пожарникарите ще се осъществи и според него е символично, че съвпада с деня, в който се отбелязва 149 години от гибелта на Апостола на Свободата.

Той подчерта, че исканията им не само за възнагражденията. Те искат среща, в която да разберат каква е визията за развитие на пожарната, да видят проекта за това и той да бъде обсъден. Но въпросът за парите не е маловажен.

"Пожарникар с пет години стаж взима чиста заплата 1400 лева, трябва да стане поне 1600", заяви още Миланов.

За него пожарната може да работи както като част от МВР, така и извън него, стига да е ясно разписано как това ще се случва.

Относно това доколко може да се разчита сега на службата, Станимир Миланов бе категоричен, че денонощно в държавата има дежурни спасители, пожарникари, които са готови за инциденти, бедствия и други събития от извънреден характер.

"В нашата професия желанието за такава дейност е най-важно, не толкова парите", смята Миланов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари