Симптомите на КОВИД-19 са се променили: За какво да внимавате сега

11
Пациентите вече се оплакват от диария, гадене, повръщане и силно главоболие
Пациентите вече се оплакват от диария, гадене, повръщане и силно главоболие

Лекарите признават, че симптомите на оригиналния щам на Ухан на коронавирус са различни от делта щама, който доминира в много страни

Ако по-рано се смяташе, че основният симптом на болестта е загубата на обоняние, сега това не е необходимо, алармира zdrave.to

Британски учени наскоро съобщиха, че мутациите причиняват главоболие, хрема и болки в гърлото като това са най-честите симптоми на вируса. Те изследваха лица с положителни резултати от PCR тестове в периода от април 2020 г. до август 2021 г., както и медицинската история на пациентите.

Във Великобритания се използват четири основни признака за първоначално откриване на COVID: треска, суха кашлица, загуба на миризма и вкус.

Освен това в появата на щама "делта" се добавят чревни симптоми: пациентите се оплакват от диария, гадене, повръщане и силно главоболие. Тези симптоми са характерни и за тези, които са били ваксинирани и след това инфектирани. Много хора изпитват мускулни болки, тежка умора и слабост.

Според имунолога Владислав Жемчугов проявата на симптомите на коронавирус зависи от характеристиките на конкретен организъм: там, където той има по-слабо място, вирусът „удря“ там.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Само си представи, България 2050 година, няма корупция...
- И корупцията ли са съсипали?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук