Симеонов: Ще си закача една релса на врата, ще скоча и ще се удавя!

0
Казусът с лифта в Банско вбеси вицепремиерът
Казусът с лифта в Банско вбеси вицепремиерът Снимка: Цветелина Белутова, Капитал

Държавата да обжалва решението на тричленния състав на Върховния административен съд, който отмени решението на кабинета за разширяване на ски лифта на Банско.

Това ще предложи на заседанието на кабинета другата седмица вицепремиерът Валери Симеонов.

"Трябва да има последователност в поведението на всеки индивид и на всеки орган. Министерски съвет има решение за приоритетно подпомагане на изграждането на втори лифт. Така че задължително трябва да обжалваме", заяви Симеонов, който миналата седмица беше обвинен от лидера на "Атака" Волен Сидеров, че провежда кампания в спасяване на "редник Цеко", предаде вестник "Сега". 

"Аз ще се върна в Бургас, ще отида на бургаския мост, ще си закача една релса на врата, ще скоча и ще се удавя.", заяви Симеонов, попитан какви ще бъдат действията на кабинета, ако и следващата инстанция потвърди решението на тричленния състав на ВАС. Приетите поправки от правителството в план за управление на национален парк "Пирин" бяха направени в последните дни на миналата година, без екооценка и даваха възможност за сечи и строителство на големи площи от парка. 

Лидерът на НФСБ обясни, че не вижда логика правителството да търси среща с представители на природозащитните организации, които протестираха месеци заради решението на кабинета. "Ние в момента имаме проблем със съдебно решение, а не с природозащитниците", каза вицепремиерът. 

Източник: Вестник СЕГА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари