Симеон Сакскобугготски: Дано управниците успеят за 800 дни, ние постигнахме доста

0
По думите му това е било политическа калкулация да се усети във времето за какво става реч
По думите му това е било политическа калкулация да се усети във времето за какво става реч Снимка: Bulgaria ON AIR, стоп кадър

"Целта на медиите би трябвало да е да са достоверни и да предават истината, а не да се тълкува според предпочитания или политически перспективи. Много е важно да има поне желание да се спазва истината"

Това заяви в интервю за Bulgaria ON AIR Симеон Сакскобугготски.

Бившият премиер взе участие в Шестнадесетата световна среща на българските медии. Тя беше открита в Рилския манастир, а темата бе "Медии и истина".

Руското издание "Аргументи и факти" публикува материал, в който става дума за заминали за Русия 20 т злато и 50 т сребро, а името на Цар Симеон също бе замесено. Самият той оспори твърденията.

"Това е между фантазия и детска приказка", подчерта Сакскобугготски.

Той бе върнат в годините назад към обещанието за 800 дни да подобри живота на българите. По думите му това е било политическа калкулация да се усети във времето за какво става реч.

"Да се изправят нещата и да се получат известни ефекти. Тази фамозна фраза продължават да ми я припомнят. Може би за 1000 дни постигнахме доста. Бих пожелал от все сърце на бъдещите управници да успеят за 800 дни или дори за по-кратко", каза още Симеон II.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари