Силвия Великова: Може би в някакъв момент Гешев и Божков са били съмишленици

0
Журналистката определи създателя на "Българско лято" като притеснен и леко разконцентриран
Журналистката определи създателя на "Българско лято" като притеснен и леко разконцентриран Видео: NOVA

Журналистката определи създателя на "Българско лято" като притеснен и леко разконцентриран

"Васил Божков ми изглежда притеснен, леко разконцентриран. Самочувствието, което излъчваше сила, го няма. Вчера той каза, че завръщането му няма връзка с Гешев, с това показа, че не разбира защо е бил отстранен и дори каза, че е тръгнал срещу хунтата. Може би в някакъв момент Гешев и Божков са били съмишленици." Това каза за "На Фокус" по NOVA журналистът Силвия Великова.

"Аз не разбрах какво иска да каже Божков вчера, още преди 3 години направи партия и разбрахме, че иска да влезе в политиката. Ако новината трябваше да е, че е защитен свидетел, за да страхува онези, заради които е в тази позиция, не се получи, защото не даде повече информация. Божков продължава някакъв свой разговор с Бойко Борисов, но от вчерашната пресконференция не стана ясно по какъв начин смята да използва информацията, с която разполага", коментира тя.

По думите ѝ Божков е говорил много по-конкретно преди 3 години. "Не мога разбера защо се върна, очевидно не е получил обещание за благоразположение на властите. Не вярвам да прави политическа кариера. Ако Божков имаше политически потенциал, можеше да го употреби на първите избори на "Българско лято". Прокуратурата имаше време да си изработи всички дела за 3,5 години, да осигури свидетели, да направи всички експертизи и сега да го удари. Напротив, виждаме как го пуснаха под домашен арест, като казаха, че за някои неща почти няма данни", заяви Великова.

Журналистът попита защо смяната на председателя на Правната комисия не се е случила едновременно с ротацията на този на парламента. "Такава беше заявката. Процедурата е рутинна и ще се завърти още два пъти, ако кабинетът има толкова живот. Най-важна обаче е конституционната комисия, която обаче още не се събира, което е знак, че не са се разбрали по текстовете. Опитите на управлението да ограничи президента само ще му донесат позитиви, за да се представи като единствената опозиция", смята тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари