Силвия Георгиева: Местните данъци ще се вдигнат най-рано от 2025

1
По думите на директора на НСОРБ ръстът им трябва да бъде социално поносим
По думите на директора на НСОРБ ръстът им трябва да бъде социално поносим Видео: NOVA

По думите на директора на НСОРБ ръстът им трябва да бъде социално поносим

Местните данъци ще се увеличат най-рано от 1 януари 2025 г. Това заяви в студиото на „Пресечна точка” по NOVA изпълнителният директор на Сдружението на общините Силвия Георгиева.

„Няма как данъчните оценки да останат замръзнали в 2002 г. Очевидно е и за пазара, и за бизнеса, че те трябва поне малко да се приближат до пазарните си стойности. Това би могло да се случи най-рано от 1 януари 2025 г., и то само, ако през 2024 г. с Министерството на финансите и с Националния статистически институт работим много интензивно, за да променим коефициентите, по които се смятат данъчните оценки”, уточни Георгиева.

По думите ѝ в някои общини може да няма никаква промяна в сумите.

„И народните представители, и общинските съвети си дават сметка, че дори да има ръст, той трябва да бъде социално поносим. Ще бъде на стъпки, няма да бъде рязък. В проектобюджета за догодина има заложени 1 милиард лева за общински инвестиции”, поясни изпълнителният директор на Сдружението на общините.

Започваме много интензивна работа по реализация на проектите ни с европейско финансиране – от Плана за възстановяване и от националния бюджет. В рамките на вчерашния ден 255 общини са успели да подадат 800 проекта към Министерството на финансите. За тези, които не са успели да подадат документи, ще има един допълнителен срок около 1 март 2024 година”, уточни Георгиева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Улигофрени
    Една улица няма без дупка, но местните данъци ще се вдигнат за да запълвате дупките на общинарките. Я си гледайте работата!
  • 1
    1
    не лъжи
    пенчо рече, че ще ги вдига!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари