Силни магнитни бури ще ударят Земята през септември

4
За чувствителните на такива явления хора е трудно да преживеят тези периоди
За чувствителните на такива явления хора е трудно да преживеят тези периоди Снимка: iStock

През септември Земята ще бъде обхваната от няколко магнитни бури с различна сила

За чувствителните на такива явления хора е трудно да преживеят тези периоди, но има съвети, които ще помогнат да се избегне негативното въздействие на слънчевите изригвания.

Кога се очакват магнитните бури?

Метеоролозите отбелязват, че поради прекомерната активност на Слънцето на 3, 4 и 5 септември на Земята ще има магнитни бури с индекс 6 (висок), пише Zdrave.to.

Особено в този период трябва да сте внимателни, тъй като бурите влияят негативно на здравето на хората.

На 13 и 16 септември също се очакват средни магнитни бури. През този период е по-добре да избягвате тежка, мазна храна, алкохол и енергийни напитки.

Прогнозата за слънчеви и геомагнитни бури се изчислява с помощта на сателитни системи на NOAA, TESIS и научни международни метеорологични лаборатории по целия свят, така че дава точни резултати.

Как магнитните бури влияят на тялото

Бременни жени, малки деца и възрастни хора попадат в рисковата зона на метеорологични удари. Хората с проблеми със сърцето или кръвоносните съдове е най-вероятно да бъдат засегнати.

По време на магнитни бури може да започне да ви болят главата и ставите. Появяват се проблеми с кръвното налягане, сърцето и съня. Също така през този период може да се появи апатия, агресия, безпокойство и страхове.

В такива дни трябва да си осигурите здрав сън и да не се преуморявате. Необходимо е да се намали емоционалният и физическият стрес, да се почива повече.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Гошо куче лошо
    Съсипаха я тая земя...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари