Сигнали за лоша миризма между два къмпинга в Бургаско

1
От ВиК - Бургас провериха пречиствателната станция и съобщиха, че няма изливане на отпадни води
От ВиК - Бургас провериха пречиствателната станция и съобщиха, че няма изливане на отпадни води Видео: NOVA

От ВиК - Бургас провериха пречиствателната станция и съобщиха, че няма изливане на отпадни води

Между къмпингите „Градина” и „Златна рибка” имаше сигнали за лоша миризма рано сутрин, предава NOVA. Според местната власт няма нерегламентирано изхвърляне на отпадни води. От ВиК - Бургас провериха пречиствателната станция и съобщиха, че няма изливане на отпадни води. От 2 дни регионалната екоинспекция проверява местността. Река Равадиновска - водата е застояла, не може да се влива в морето и започва да съхне. По-големият проблем е, че при повишаване на температурите се отключва миризмата от септичните ями, които не са почистени.

Янко Костадинов, секретар на Община Созопол, обясни, че в последните дни не са постъпвали сигнали за лоша миризма. „През лятото натовареността е неколкократно повече от останалите сезони. Мога да апелирам всички граждани и организации да сигнализират при всеки случай, когато смятат, че има опасност за екологията”, каза Костадинов.

За плажуващите по скалите са сложени стойки с пояси и въжета, които при необходимост от спасяване да бъдат използвани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари