Купуват къмпинг “Градина” за 7 милона лева

2
Сделката вече е финализирана и отразена в Търговския регистър
Сделката вече е финализирана и отразена в Търговския регистър

Сделката, която става известна от съобщение на купувача до инвеститорите от 19 декември 2017 г., за 100% от капитала на дружеството “Къмпинг Градина” вече е финализирана

Фондът Black Sea Property, който индиректно се свързва с групата “Химимпорт”, ще вложи до 3,5 млн. евро, за да придобие къмпингГрадина” до Созопол, съобщава “Капитал”. Средствата са набрани чрез увеличение на капитала на фонда, записано в по-голямата си част от досегашните акционери.

Сделката, която става известна от съобщение на купувача до инвеститорите от 19 декември 2017 г., за 100% от капитала на дружеството “Къмпинг Градина” вече е финализирана с договор от същата дата и отразена в Търговския регистър. Реална смяна на контрола няма, като и досега ваканционният имот се свързваше косвено с “Химимпорт”, отбелязва изданието.

През октомври 2017 г. фондът придоби някогашната централа на ТБ “Биохим” от Уникредит Булбанк срещу 10.5 млн. евро чрез дъщерното си дружество “БСПФ България”. Покупката беше финансирана отчасти с увеличение на капитала на фонда и отчасти с кредит от банката продавач на имота.

Договорът за покупко-продажбата е подписан от дъщерното на Black Sea Property “БСПФ проджект 1” и досегашния собственик “Сънрайз клуб”. В прикаченото копие на документа в Търговския регистър цената е заличена, но в съобщението на фонда се казва, че смятат да използват нетните постъпления от увеличението – около 3,5 млн. евро, за тази цел.

Паралелно със сделката капиталът на “Къмпинг Градина” е увеличен от новия собственик с 6,6 млн. лв., които вероятно ще отидат за погасяване на кредита от дъщерната на “Химимпорт” Централна кооперативна банка. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Викаха му "пешкира". Защото се оправяше с всякакви загорели мърсотии.

Харесай Дунавмост във Фейсбук