Сигнал за злоупотреба с еврофондове в Русе

1
Стойността на поръчката е 23 181 424,12 лева
Стойността на поръчката е 23 181 424,12 лева

Сигнал за злоупотреба с еврофондове в Община Русе е изпратен до общинските съветници

За това информира днес Станимир Станчев от групата на СДС. Подател е Драгомир Кръстев от „Граждански комитет спаси Русе“. Става дума за обществена поръчка с предмет: „Инженеринг - проектиране, авторски надзор и изпълнение на СМР на Анаеробна инсталация за разделно събрани биоразградими отпадъци на територията на РСУО – РУСЕ“. Стойността на поръчката е 23 181 424,12 лева.

Твърди се, че обществената поръчка е грубо манипулирана, като е допуснато участието на лице, което е в явен конфликт на интереси по отношение на един от кандидатите. Въпреки че не е служител на Община Русе, той е нает от нея, като има достъп до всички обществени поръчки на Община Русе, наравно със служителите на администрацията през системата ЦАИС. Това прави възможно външно за общинската администрация лице да злоупотребява с документи, свързани с провежданите от този възложител процедури по Закона за обществените поръчки.

Станимир Станчев обясни, че по този сигнал ще бъдат сезирани компетентните институции, които да инициират бързо и обективно разследване, и припомни, че благодарение на „Спаси Русе“ бе спряна обществена поръчка с предизвестен край за закупуване на тролейбуси.

От централата на СДС разпространиха сигнала до всички медии и обещаха да повдигнат въпроса на сесията утре.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари