Сигнал за незаконни кучешки боеве

0
Димитър Тодоров по прякор Барзата от село Динката е герой и автор на един от клиповете, качени в социалните мрежи, а каракачанското куче на име Амиго е негово
Димитър Тодоров по прякор Барзата от село Динката е герой и автор на един от клиповете, качени в социалните мрежи, а каракачанското куче на име Амиго е негово Видео: bTV

Сигнал за незаконни боеве с кучета подадоха зрители, провокирани от няколко клипа споделени в социалната мрежа през последните дни.

Клиповете са публикувани на „Фейсбук“ стената в група на Национален клуб "Българско овчарско куче" под заглавие "Насилие над животни". bTV провери сигнала.

Тези няколко клипа са публикувани на 16 април. След срещата на екипа ни с един от хората, чието име бе споменато в публикациите, препратките към тях в интернет бяха блокирани.

Според текстове, които вече са недостъпни Димитър Тодоров по прякор Барзата от село Динката е герой и автор на един от клиповете, а каракачанското куче на име Амиго е негово. Попов е член на клуба, а другите клипове са на хора от обкръжението му, наричани Мурат и Играта, твърди анонимен автор в мрежата, който не отговори на опитите ни за контакт.

Самият Тодоров отрече да е организирал кучешки боеве и предположи, че клиповете са отпреди 10 години. Показа десет от кучетата си, които гледа в селото.

Ето вижте, – да виждате някъде по него следи от нахапване? Цяла, здрава хубава каракачнка. Въобще не мога да ви кажа откъде се взеха тези клипове. Който ги е пуснал, редно е да излезе и да каже кога са правени, кой е на тях, кои са кучетата, с лицето си и с името си. Кучето Амиго е мое, ама то умря 2007–ма на 1 годиня – ей това тука куче черното му е внук, смятайте. Аз Амиго съм го водил на изложби, но и други го водеха тогава без мене, тогава имаше едни тестови изпитания навремето за кучета и тия неща бяха разрешени“, каза Димитър.

Човек от клипа прилича на вас?

"Е, те всички хора си приличат, а и не съм компютърен мениджър, знаете има техника, вземат ти тялото, слагат ти главата, не знам..."

Колко са актуални публикуваните клипове с кучешки боеве засега никой не знае. Преди да изчезнат от „Фейсбук“ групата те станаха причина за стотици коментари на възмутени граждани срещу насилието над животни и садизма. Някои от тях вече са сигнализирали МВР за проверка на фактите. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари