Си Дзинпин откри ключовия Конгрес на Комунистическата партия в Китай

1
Президентът ще получи трети мандат начело на страната
Президентът ще получи трети мандат начело на страната Видео: NOVA

Президентът ще получи трети мандат начело на страната

Президентът на Китай откри ключовия Конгрес на Комунистическата партия, предава NOVA. На този форум ще стане нещо невиждано в Китай от десетилетия. Си Дзинпин ще получи трети мандат начело на най-многолюдната страна в света.

Много анализатори казват, че президентът е най-влиятелният китайски лидер след водача на революцията Мао Дзедун. Преди 4 години той успя да промени законите и вече няма ограничение от два мандата начело на Китай.

Говорейки бавно и настоятелно, Си каза, че Китай никога не е обещавал да не присъедини Тайван с употребата на сила. Това предизвика бурни ръкопляскания в залата в Пекин. Президентът се изказа и в защита на радикалната си политика за борба с COVID-19. Чрез масови карантини, тя води до икономически загуби и напрежение сред населението, но Си настоява, че е правилна.

„Изправени пред внезапната пандемия от коронавирус, ние се придържахме към принципа „хората на първо място”. „Животът на първо място”. Твърдо спазвахме политиката на „нулев COVID”, за да запазим здравето на народа. Контролирахме икономическите и социални аспекти и постигнахме съществени, позитивни резултати”, добави той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари