Си Дзинпин: Китай никога няма да започне да се стреми към хегемония и експанзия

1
Светът не се нуждае от нова Студена война. Китай следва верния път на мирно развитие, заяви китайският президент
Светът не се нуждае от нова Студена война. Китай следва верния път на мирно развитие, заяви китайският президент Снимка: ЕПА / БГНЕС

Светът не се нуждае от нова Студена война. Китай следва верния път на мирно развитие, заяви китайският президент

Китай никога няма да започне да се стреми към хегемония и към външна експанзия, независимо от нивото си на развитие, заяви китайският президент Си Дзинпин по време на видеоконферентен форум на високо ниво с участието на Китайската комунистическа партия (ККП) и политически партии от целия свят, предаде ТАСС.

"Модернизирането на Китай ще придаде мощ единствено на тези сили, които се застъпват за международната справедливост. Независимо от това какво ниво на развитие достигне Китайската народна република, тя няма да се стреми към хегемония и външна експанзия", каза той, предава БТА.

"Светът не се нуждае от нова Студена война. Действията за разпалване на конфронтации и разделения в името на демокрацията сами по себе си са в нарушение на духа на демокрацията. Те няма да получат поддръжка и могат само да нанесат безкрайни вреди", подчерта китайският лидер.

"Китай следва верния път на мирно развитие, ние се стремим към уреждане на разногласията по пътя на диалога и към разрешаване на споровете чрез сътрудничество. Решително се противопоставяме на хегемонията и на всички форми на политики, основани на сила", заяви Си.

Си подчерта, че ККП е готова да задълбочи сътрудничеството си с политически партии и организации в други страни, за да се постигне все по-голямо сближаване на идеи и интереси, допълва китайската информационна агенция Синхуа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари