Швейцарците гласуваха против увеличаването на пенсионната възраст

4
58% от имащите право на глас пък са одобрили въвеждането на13-та пенсия
58% от имащите право на глас пък са одобрили въвеждането на13-та пенсия

58% от имащите право на глас пък са одобрили въвеждането на13-та пенсия

На референдум в неделя швейцарците гласуваха с голямо мнозинство в полза на 13-то пенсионно плащане за съответната година. Според прогнозите 58% от имащите право на глас са одобрили предложението на профсъюза, противно на препоръката на правителството и парламента, пише Neue Osnabrücker Zeitung, цитиран от Агенция Фокус.

Швейцарците гласуваха против увеличаването на пенсионната възраст.

Народните инициативи трябва да бъдат одобрени не само от мнозинството от населението като цяло, но и от мнозинството от 26-те кантона. Според прогнозите това препятствие също беше преодоляно, както е заявил Лукас Голдер от института за изследване на общественото мнение gfs.bern.

Второто предложение за повишаване на пенсионната възраст над 65 години се провали с категорична разлика - около 75 процента от гласовете бяха против.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари