Швейцарците ги грози глоба, ако не пестят енергия

0
Многократното нарушение на правилата за икономии може да доведе до присъда от три години затвор
Многократното нарушение на правилата за икономии може да доведе до присъда от три години затвор

Многократното нарушение на правилата за икономии може да доведе до присъда от три години затвор

Жителите на Швейцария, които нарушават правителствените директиви в условията на недостиг на газ в страната и поддържат температура в домовете си над 19 градуса през зимата, могат да бъдат глобени. Това каза говорителят на Федералния департамент по икономика Маркус Шпундли в интервю за вестник Blick, предаде БГНЕС.

"Нарушенията на закона за обществените доставки са нарушения или дори престъпления и трябва да бъдат преследвани", каза той.

Вестникът обаче отбелязва, че умишленото многократно нарушение на правилата за икономии може да доведе до присъда от три години затвор.

На 31 август в Швейцария стартира национална кампания за предотвратяване на прекъсването на доставките на електроенергия и газ през предстоящата зима. Мотото на кампанията е "Енергията е ограничена - нека не я хабим".

Правителството изготви и план за действие за справяне с недостига на газ, включващ въвеждането на квоти за потреблението на газ. То призова за доброволно намаляване на потреблението на газ с 15% в периода октомври-март.

От своя страна швейцарските правоприлагащи органи се подготвят за "извънредни сценарии" в случай на прекъсване на електрозахранването или пълно спиране на тока, тъй като не са изключени бунтове и мародерства в условията на затъмнение, заяви генералният директор на полицията Фреди Феслер.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    5
    до4
    Абсолютно си прав! Като знам, че са ми намалявали поведението за мислене, различно от общоприетото, то сега заставам на колене и моля даскалите да ми простят това!
  • 4
    4
    ...
    комунистите си бяха висока класа над тези хомосексуални нищожества.
  • 3
    3
    русенец
    До 2 ти остави това, ама представи си да те осъдят защото си се изкъпал.:))) Бах мааму, все по-често имам чувството, че живея в някакъв абсурден сън и ме управляват комунисти!:(
  • 2
    2
    ...
    това ли е страхотния евросъюз към когото сме се закрепили и милеем за него. искам да видя първите осъдени българи на затвор, че многократно са отказали да пестят тока. е тогава ще стане истински интересно.
  • 6
    1
    Аби
    Да живее демокрацията
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари