Шумахера летял със 170 км/ч при гонката с полицаи

1
Прочутият автокрадец карал Ауди без номера след обира в "Илиянци"
Прочутият автокрадец карал Ауди без номера след обира в "Илиянци" Снимка: Кадър bTV

Прочутият автокрадец Иван Янински-Шумахера е летял със 170 км/ч с черно Ауди без номера, след като полицейски коли тръгнали да го преследват за взривения банкомат в столичния кв. “Илиянци”.

Това стана ясно в Софийския градски съд, пише 24 часа.

В неделя прокурор Виктор Тарчев поиска постоянен арест за Шумахера и тримата му приближени, обвинени за взривеното устройство на 2 март на бул. “Рожен” 36 в София. Според разследването мъжете задигнали близо 12 хил. лв. В стремежа си да съберат всички банкноти те отмъкнали и пакети със семена от цветарския магазин в съседство на взривения банкомат.

Мъжете, които имат тлъсти кримидосиета, бяха оковани с белезници след гонка с полицията от София до Ихтиман. В аудито освен Шумахера се возели и Юлиян Ценев-Байката, Росен Цветков-Ръкспина, Пламен Попов. Колата била открадната в Пазарджик.

Не сме виновни! Натопени сме”, оправдаха се в един глас четиримата. Съдия Ралица Манолова обаче не им повярва и ги задържа за постоянно, като се позова на събраните доказателства. Част от отмъкнатите пари били намерени разпръснати под една от предните седалки на аудито. Други - в черен сак на мястото, където Шумахера и компания били задържани от полицаите в Ихтиман. В сака имало и автомат “Калашников” и пистолет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари