Що е то Хюга

0
Не можете да си купите "хюга хол" и няма "хюга храни" за ядене
Не можете да си купите "хюга хол" и няма "хюга храни" за ядене

Не можете да си купите "хюга хол" и няма "хюга храни" за ядене

Hygge – “хюга“ е датска дума, използвана при признаване на чувство или момент, независимо дали сам или с приятели, у дома или навън, обикновено или необикновено като нещо уютно, очарователно или специално.

Хюга не изисква да се научиш „как да“ го приемаш като начин на живот или да купуваш нещо. Това не е нещо и всеки, който ви казва различно, или не го разбира, или буквално се опитва да ви продаде нещо, което няма нищо общо с концепцията. Не можете да си купите "хюга хол" и няма "хюга храни" за ядене, пише Actualno.

Какво е значението на Хюга?

Това буквално изисква само съзнание и способност не просто да присъствате – но да разпознавате и да се наслаждавате на настоящето. Ето защо толкова много хора приравняват „хюга“ до „усещане“ – защото ако не чувствате хюга, вероятно не използвате думата правилно.

Друго определение за hygge е „изкуство за създаване на интимност“ (или близост със себе си, приятелите и дома си). Въпреки че няма една конкретна дума или проста дефиниция, която да опише Хюга, няколко могат да се използват взаимозаменяемо, за да опишат идеята за като уют, чар, щастие, „доволство“, сигурност, познаване, комфорт, увереност, родство и простота.

Датчаните създадоха Хюга, защото се опитваха да преживеят скуката, студа, мрака и еднаквостта. Неопределимото усещане за Хюга беше начин за тях да намерят моменти за празнуване, признаване и разбиване на светското или суровото. С толкова много студени, тъмни дни, простото действие на запалване на свещ и наслада от чаша ароматно кафе може да направи огромна промяна в духа на човек.

Като създават прости ритуали без усилия, като приготвяне на истински чай с малка порцеланова чаша всяка вечер до посещение на цветарския магазин всяка седмица, датчаните виждат домашния и личния живот като форма на изкуство, а не като всяка мъчителна работа, от която да се измъкнат. Те включват Хюга в ежедневието си, така че то се превръща в естествено продължение, а не в принудително и стресиращо събитие.

Независимо дали става дума за приготвяне на кафе като глагол чрез създаване на ритуал за приготвянето му всяка сутрин до уютна вечер с приятели, където просто се наслаждавате на компанията на другия до простия акт на запалване на свещ с всяко хранене, hygge е просто да сте наясно с добър момент. Hygge е просто, само осъзнаването на това може да изглежда трудно за външен човек.

Ако трябва да обобщим, това, което можем да наречем Хюга, е различно за всеки един от нас. Всеки има различно усещане за комфорт и уют. Затова всеки от нас може да създаде своя традиция и уют около себе си, който да нарече своя Хюга.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари