Ще строят триетажна сграда на мястото на старата община

1
Общината е готова да направи конкурс за отстъпеното право на строеж с начална цена 407 хиляди лева
Общината е готова да направи конкурс за отстъпеното право на строеж с начална цена 407 хиляди лева Видео: КИС 13

Русе / Ще строят триетажна сграда с пристройка на мястото на старата община на улица „Княжеска“ в Русе. От докладна записка става ясно, че общината е готова да направи конкурс за отстъпеното право на строеж с начална цена 407 хиляди лева. Архитектите в общинския съвет обаче не постигнаха едно мнение на заседание на комисията по култура по отношение на вида на новата сграда. Според Венцислав Илиев, е безсмислено да се говори за възстановяване на сградата на старата община в автентичния й вид, защото тя е съборена още през 1997 година, а от 1992 г. не е исторически и архитектурен паметник.

Затова той предложи да се изработи нов подробен устройствен план и да се заложат състезателни условия затова какво да има на този парцел. Другият архитект в комисията по култура Силвия Алексиева бе на мнение, че би било добре на това място да се построи нещо, а не да се превръща в сметище.

В основният документ, който Общинския съвет ще гласува на сесия на 26 март е предвидено изграждане на нова триетажна сграда с пристройка. Срокът за изготвяне на идеен проект е три месеца, а за строителство не повече от шест години.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари