Ще строят терминал за 43 000 000 лева в Русе

0
Русе е избран неслучайно
Русе е избран неслучайно Видео: БНТ

Интермодален терминал на стойност 43 милиона лева ще бъде изграден в Русе. Модерното инфраструктурно съоръжение ще има положителен икономически, социален и екологичен ефект в региона.

Терминалът ще свързва автомобилния, железопътния и водния транспорт. Съоръжението ще нареди областта сред предлагащите конкурентни условия за превоз на стоки.

Русе е избран неслучайно. Тове е една от големите икономически зони в страната. Тук е съсредоточен голям бизнес. Близостта му до река Дунав не е без значение, тъй като тя също е носител на товари. Преминаването от шосеен в железопътен транспорт разтоварва пътната инфраструктура и намалява броя на пътно-транспортните произшествия”, обясни инж. Ивайло Дженев, ръководител отдел „Изпълнение на малки проекти” към Национална компания „Железопътна инфраструктура”.

В момента е в ход проект за техническа помощ за изграждането на интермодалния терминал в Русе. Съоръжението ще заема територия от 12,4 хектара и ще бъде изградено в Източната промишлена зона на града. Първата копка се очаква да бъде направена след 2 години.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари