Ще строят търговска сграда за промишлени стоки на територията на Общинският пазар в Русе

0
Сградата ще се строи със собствени средства за период от две години - 2015 и 2016 г.
Сградата ще се строи със собствени средства за период от две години - 2015 и 2016 г.

В Общински съвет - Русе е постъпило инвестиционно предложение от управителя на общинското търговско дружество "Общински пазари" ЕООД, става ясно от постъпила докладна записка. 

В програмата за развитие на „Общински пазари” ЕООД за 2015 г. е заложено извършване на първи етап от изграждането на търговска сграда за промишлени стоки, на територията на Централен Общински пазар, на мястото на съществуваща постройка - складовете от група 17.

Управителят на дружеството предлага да се премахне съществуващата физически и морално остарялата сграда, която има множество пропадания и пукнатини, неустойчиви вътрешни стени, силно амортизирано покривно покритие, почти липса на нормален водопровод и работеща канализация, критично състояние на електрическата инсталация с много остарели проводници, стари ел. табла и предпазители, и непрекъсната опасност от аварии и пожар. През годините дружеството е правило опити за укрепване на пропадналите вътрешни стени с метални профили, но това не отговаря на стандартите за безопасност.

Необходимо е също така специалисти на Община Русе да извършат оглед и обследване на състоянието на съществуващата сграда, строена без строителна документация в периода 1950г.-1960г., промените в конструкцията й, дефектите в нея появили се през годините, нейната безопасност за наемателите и клиентите на пазара, и съобразността да бъде съборена.

На място на съборената сграда търговското дружество ще изгради нова модерна търговска сграда с метална конструкция, състояща се от покрита външна площ за търговия и стокови складове с обособена вътрешна пешеходна зона. За изграждането на търговската сграда има издадена виза за инвестиционно проектиране, изработен технически проект за строителство и издадено разрешение за строеж. Тя ще се строи със собствени средства за период от две години - 2015 и 2016 г.

Стойността на  предвиденото изграждане на търговската сграда за промишлени стоки през 2015 г., като първи етап, е 355 000 лв. и ще се извърши със собствени финансови средства на „Общински пазари” ЕООД. След цялостното завършване на проекта през 2016 г. се предвижда възвръщаемост на инвестицията в рамките на 7 години. 

Предложението ще бъде обсъдено на постоянните общински комисии, и ще бъде гласувано по време на редовното заседание на Общински съвет - Русе на 26 февруари.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари