Ще строят пешеходния мост на Текето след Световната купа по кану-каяк

2
Изграждат нови опорни точки за бъдещото съоръжение над езерото. Дърветата и растителността ще бъдат запазени
Изграждат нови опорни точки за бъдещото съоръжение над езерото. Дърветата и растителността ще бъдат запазени Видео: Русе Медиа

Изграждат нови опорни точки за бъдещото съоръжение над езерото. Дърветата и растителността ще бъдат запазени

Пешеходният мост в Лесопарк „Липник“ ще се изгради след Световната купа по кану-каяк маратон, която ще се проведе от 2 до 4 юни на езерото в Николово. Вече има избран изпълнител, който да направи новото съоръжение между двете езера, като предстои да бъде сключен договор и да се премине към проектиране и строителство.

От Община Русе обясниха, че вчера са били декриптирани подадените оферти по обявената обществена поръчка за изграждане на пешеходен мост на езерото в Лесопарк „Липник“. В процедурата е взела участие една фирма – „Пътинженеринг“, които са предложили сума, отговаряща на пределно заложената цена от 78 000 лв. без ДДС. Срокът за проектиране и строителство е 40 календарни дни, информира Русе Медиа.

Към РИОСВ - Русе е входирано уведомление за инвестиционното намерение и оттам са заявили, че няма необходимост от ОВОС.

От Басейнова дирекция „Дунавски район“ към инспекцията също е дадено положително становище с отделни препоръки при изпълнението на намерението.

На място се вижда, че старите колони, които са били предвидени през 80-те години за изграждане на мост, вече са изрязани. Първоначално имаше идея да се ползват, но впоследствие е било установено, че технологично не отговарят на съвременните изисквания. Затова ще се изградят нови опорни точки за бъдещия мост. Дърветата и растителността ще бъдат запазени, както подчерта на няколко пъти кметът Пенчо Милков.

Във водата са настлани камъни, които са временно съоръжение, за да може на тях да стъпи кранът, който ще постави пасарелката. След това те ще бъдат премахнати и ако се налага, ще се изгребат ръчно, обясни още Милков. Той отново заяви, че там няма да се асфалтира, нито да се прави път, а се касае за временно съоръжение.

Мостът ще свързва две обзорни площадки от противоположни страни на езерото. Той ще бъде с ширина 2,50 м и ще се издига на 1,2 м над водата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    7
    daskal
    Добре, де! За какъв мост говорим?! За 20-МЕТРОВО ПЕШЕХОДНО ДЪРВЕНО МОСТЧЕ! Не ви ли е срам? В Китай за 10 дни построиха болница с 1000 легла.
  • 3
    6
    Киро
    Ще го дострои новия кмет.
  • 11
    5
    Гостенин
    Мостът не ни интересува Скъпи. Кажи кога ще е сватбата, или и нея я мина тихомълком като раз вода?
  • 13
    4
    Статистика
    Най-глуповатият управленец на Вилаета: Оня дет стана Николовски зет и бе прогонен от Първата си.
  • 16
    3
    Русе
    ХАЙДЕ СЕГА ДА СИ ПРИПОМНИМ КАКВО КАЗА " кмета" В КАКЪВ СРОК ЩЕШЕ ДА СЕ ИЗПЪЛНИ ИЗГРАЖДАНЕТО НА ПАСАРЕЛКАТА ??? КОГА БЕШЕ ПРОЕКТИРАНА ??? НАПРАВЕНИТЕ РАЗХОДИ ДО ДНЕС ЗА ЧИЯ СМЕТКА СА И НА КОГО СЕ ИЗПЛАТИХА ? https://bnt.bg/news/balgariya-v-60-minuti-281780news.html " Аз казах " Аз искам " Русе не е ваш град, Русе е наш град . Ааа да, вие не живеете в Русе .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари