Ще се стигне ли до споразумение между управляващи и протестиращи?

0
Преговорите продължават над 6 часа
Преговорите продължават над 6 часа Снимка: БТА

Преговорите продължават над 6 часа

Няколко часа продължават разговорите в парламента по повод протестите на енергетиците и миньорите. В срещата участват премиерът Николай Денков, министри, депутати, представители на КНСБ и КТ „Подкрепа“ и на протестиращите, предаде БТА.

Разговорите бяха инициирани от министър-председателя заради продължаващото недоволство заради Териториалните планове за справедлив преход относно въглищните райони Стара Загора, Кюстендил и Перник. Вече пети се блокират възлови точки за движение в Стара Загора, включително автомагистрала "Тракия" и Проходът на Републиката.

Срещата в парламента не е медийна и до нея не бяха допуснати журналисти. В профилите във фейсбук на депутати от парламентарната група на „Възраждане“ бяха излъчвани видео записи от залата. В едно от тях премиерът Денков представя съдържание на споразумение във връзка с обсъжданата тема.

Шест са исканията на протестиращите миньори и енергетици представиха вчера от КТ "Подкрепа". Първото от тях е за осигуряване на механизъм за капацитет на въглищните централи, като критична инфраструктура на енергийната система за страната. Настояха и за незабавно изпълнение на решенията на Народното събрание от 31 януари 2020 и 12 януари 2023 г.

На разговорите днес не отидоха от "БСП за България". В своя позиция до медиите посочиха, че срещата е "пълен провал". В изявление пред журналисти по-рано днес председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов каза, че има тотално разминаване между исканията на протестиращите и правителството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари