Ще правят МБАЛ - Русе университестка болница

0
Цели се преобразуване на МБАЛ- Русе в университетска многопрофилна болница за активно лечение
Цели се преобразуване на МБАЛ- Русе в университетска многопрофилна болница за активно лечение Снимка: ТОП НОВИНИ

Русенският университет, Медицинският университет в София и Многопрофилната болница за активно лечение в Русе са подписали днес меморандум за сътрудничество. Това съобщиха от висшето училище в крайдунавския град.

Подписи са положили ректорът на Русенския университет проф. Христо Белоев, ректорът на Медицинския университет в София акад. Ваньо Митев и изпълнителният директор на МБАЛ-Русе, д-р Иван Стоянов.

В меморандума се регламентират съвместните дейности за обучение, специализации и преквалификация на кадрите, както и за повишаване нивото на медицински грижи за населението в Русенския регион.

Трите страни ще обединят усилията си за преобразуване на МБАЛ- Русе, в университетска многопрофилна болница за активно лечение, а тя от своя страна ще се превърне в база на факултет "Обществено здраве и здравни грижи" на Русенския университет.

В документа е записано още, че страните ще подпомагат обучението и ще работят за създаването на нови специалности към факултет "Обществено здраве и здравни грижи", които са крайно необходими за региона.

Трите страни са се споразумeли да подпомагат разработването на дисертации и да създадат възможности за хабилитации на русенски лекари, да осигурят продължаващо обучение и поддържане на специализацията на висшите медицински кадри, да организират следдипломна квалификация на разменни начала и командироване на обучаващи лекари в МБАЛ-Русе.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари