Ще повлияе ли поисканият имунитет на Борисов на преговорите за кабинет?

0
Коментар на Андрей Райчев, Румяна Коларова и Веселин Стойнев
Коментар на Андрей Райчев, Румяна Коларова и Веселин Стойнев Видео: NOVA

Коментар на Андрей Райчев, Румяна Коларова и Веселин Стойнев

Социологът Андрей Райчев, политологът Румяна Коларова и журналистът Веселин Стойнев коментираха дали поискания имунитет ще повлияе на преговорите за кабинет.

„Всички подобни действия спрямо овластени фигури се анализират от гледна точка на опит за търговия с политическо влияние. В една държава, където в съдебната система по никакъв начин не може да се говори за независимост и справедливост трудно може да си представим, че това е свободната воля на някой еманципирал се прокурор”, заяви Коларова, предава NOVA.

Имунитетът на Борисов би трябвало да бъде изваден пред скоби в разговорите за съставяне на правителство. Може би това ще бъде просто един първи епизод от серия имунитети, които могат да не засегнат само една парламентарна група”, твърди Стойнев.

„През последните 36 часа българския народ се втрещи. Президентът направи нещо много необичайно. Каза „Връчвам ви мандата, но с отвращение. Шефът на ДАНС пък обвини две дами, едва от които в национално предателство, другата в изтичане на секретна информация. Отделно са конфликтите в прокуратурата и изтеклите записи. Борисов преговаря за противоестествен съюз. Стана хаос. Всичко това стана, защото се развали един дългогодишен съюз. Борисов развали отношенията с Гешев и ДПС и тръгна да сключва такива с ПП. От своя страна „Продължаваме Промяната” се опитват да се съберат с врага си – лидерът на ГЕРБ. Според мен. Христо Иванов е човекът, който може да говори с всички в момента. Той е много силен политически шахматист. На нивото на Доган е”, смята Райчев.

Според Коларова Иванов няма чак такава ключова роля. „Той се държи над ситуацията. Мисля,че този хаос се създава от службите и човекът който ги контролира”, допълни политологът. И сравни сегашния политически хаос с правителството на Филип Димитров. „Ако си спомняте този кабинет беше свален с измислена афера. Мисля, че в момента се обслужва президентът. Прави се място за нов политически проект”, каза още Коларова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари