Ще поскъпне ли топлата вода в Русе?

0
Топлофикация Русе иска 20% увеличение на цената на електроенергията, как ще се отрази това на сметките на русенци
Топлофикация Русе иска 20% увеличение на цената на електроенергията, как ще се отрази това на сметките на русенци Видео: TVN

„Топлофикация Русе“ няма да променя цените за услугата „Парно и топла вода“ през следващия отоплителен сезон.

Това съобщи управителят на дружеството Севдалин Желев във връзка с появили се публикации относно предложение за увеличение на цената на услугата.

Той уточни, че в предложението, което са депозирали в Комисията за енергийно и водно регулиране е поискана корекция на цената, която получават за производство на електроенергия, предаде TVN.

Исканото увеличение на цената е с 20 процента, уточни Желев. Ако то бъде прието от комисията за енергийно и водно регулиране, новата цена ще влезе в сила от началото на месец юни.

Желев уточни, че въпреки че дружеството не е в цветущо финансово състояние, не желаят промяна на цената, тъй като искат да запазят абонатите си, за които евентуална по-висока цена на услугата би била непосилна.

И през тази година дружеството няма да планира цялостна подмяна на изолираните тръби, които създадоха проблем в началото на зимата, тъй като инвестицията за това би била много голяма, а фирмата не може да задели необходимите средства, каза още Желев. Именно затова проблемните участъци само ще бъдат ремонтирани

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари