Ще плащаме скъп ток докато не закрием КЕВР и НЕК

0
В България токът за индустрията и бита е почти изравнен. Това го няма никъде
В България токът за индустрията и бита е почти изравнен. Това го няма никъде

Докато не закрием КЕВР, докато не закрием НЕК, ще плащаме скъп ток. Това каза пред БНТ председателят на КРИБ Кирил Домусчиев. 

„Комисията за енергийно и водно регулиране няма да отстъпи от решението си по отношение на поскъпването на тока за бизнеса.  Тогава хората ще плащат по-нисък ток. Тогава всички ще бъдат на пазара и ще трябва да се конкурират, както е в Европа. Нямаме интерес да поддържаме губещи предприятия" подчерта още Домусчиев.

Според председателят на КРИБ, ако цените на тока се увеличат,  най-много ще пострада базовата индустрия. "Ние изнасяме работни места и конкурентноспособност, а после чакаме някой да дойде да открива заводи и да инвестира. Няма как да стане. В България не само тока е най-скъп, но и газта. Ние убиваме символично българската икономика. Убиваме кравата, която дава мляко", допълни той.

"Хубавото е, че след нашите критики политиците решиха да действат. Моделът в момента не работи и трябват промени. Няма пазарен принцип. Иван Иванов твърди, че КЕВР работи за хората. В България токът за индустрията и бита е почти изравнен. Това го няма никъде. В Германия електроенергията за индустрията е 6 пъти по-евтина от тази за бита. Защо? Защото индустрията пълни хазната и плаща данъци. Когато хазната е пълна ще има за пенсионерите, ще има за хората. КРИБ няма да се откаже от своите идеи. Докато не закрием КЕВР и НЕК, нещата няма да се оправят. Те само ни крадат и ограбват. Трябва пълна либерализация на пазара", завърши Домусчиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари