Ще падат ли още цените на имотите?

0
Как ще повлияе по-строгият контрол на покупко-продажби на имоти?
Как ще повлияе по-строгият контрол на покупко-продажби на имоти? Видео: NOVA

Как ще повлияе по-строгият контрол на покупко-продажби на имоти?

НАП проверява българите с имоти в Гърция и Дубай. Новите изисквания за документи за сделка с имоти - нотариусите с онлайн достъп до НАП. Нарастват очакванията за продължаване на спада на цените на жилищата в света.

Според адвоката Деян Драгиев, адвокат става дума за придобиване на имущество с недекларирани доходи. "Търси се дали декларираните средства в тези държави отговарят на възможността за закупуване на имоти, тъй като през последните години много българи закупиха такива в Дубай и Гърция", споделя той.

Той уточни, че достъпът на нотариусите до НАП още е само предложение. "Цели се да се вдигне едно ниво нагоре фискалният контрол. Не просто да се подпише декларация, в която може да се декларират неверни обстоятелства, но и да се спре транзакция по сделка. Нотариусите трябва да се справят със системите за данни за налични задължения. Ако се установи, че определен продаван имот има тежести, то тогава какво ще получи продавача, ако парите отидат за погасяване на дълга при покупката? Той ще е прехвърлил един имот срещу нищо. Ще се пораждат спорове", смята той, предава NOVA. И допълва, че има намаления на измамите с недвижими имоти.

От своя страна Добромир Ганев от Национално сдружение "Недвижими имоти" посочи, че очакванията са ръстът на цените на недвижимите имоти да спадне до 5%. По думите му за 10-12 години 10 000 български граждани са придобили имоти в Гърция. Само за миналата година сделките са 242 000, като не се купуват само ваканционни имоти, но за такива с цел носене на доходност чрез наем.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    Хихи
    Това, имотите е твърде общо и абстрактно. Конкретно за Русе, забрави за каквото и да е поскъпване. Да инвестираш пари в тухли и панели, които я живеят още 25 години, я не, без каквато и да е собственост на земята под апартамента е изключително малоумно. Я ги питайте тия по черноморито какъв го гризнаха. За Русе пък да не отваряме дума какъв се задава - амуджите от околните села привършиха. Инвестиция единствено и само в земеделска земя! Е, ако ви бодат парите - струва си и покупка на селски имот, но единствено и само със собственост на земята!
  • 1
    3
    Недоумявам
    И какво общо има заглавието със статията?! Иначе спад! Какъв спад?! В България няма пазар на имоти.
  • 2
    2
    имоти
    За България добрите имоти на добра локация и без ипотеки ще поскъпват, независимо дали са панелки на 100 години или други. Всичко останало не е интересно. А който има излишни милиони и милиарди да си инвестира и на Луната и на Марс. Даже в някакъв сайт продаваха парцели на Марс и на Луната. Свят широк , луди всякакви.
  • 3
    1
    Балканеца
    Ми купуват хората в Гърция, да не са луди да купуват в булгаристан. Хем са по- скъпи, хем не могат ги опазят, хем не се вижда разумна инвестиция.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари