Ще издигне ли ДБ Лозан Панов за президент?

0
Мандатът на Панов като председател на ВКС изтича скоро
Мандатът на Панов като председател на ВКС изтича скоро Снимка: БГНЕС

Мандатът на Панов като председател на ВКС изтича скоро

Политическото обединение "Демократична България" води разговори с председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов относно евентуалното му издигане за президент на Република България, пишат ФАКТИ.

Мандатът на Панов като председател на ВКС изтича скоро, а в ДБ са убедени, че той е възможно най-силната президентска кандидатура и може да се пребори с конкуренцията на Румен Радев за поста на "Дондуков 2".

На фона на издигнатите досега кандидатури, евентуална такава на председателя на ВКС със сигурност ще е най-конкуретна на борещия се за втори президентски мандат Румен Радев, тъй като Лозан Панов се ползва с всеобщо одобрение в демократичната общност.

Само преди около десетина дни в интервю за bTV Панов развенча митологизирането на Радев с факти за поведението му преди нахлуването на Бюрото за защита на свидетели в президентството миналата година.

Ето какво каза той:

Спомняте ли си "ЦУМ-гейт"? Тогава имаше пълни основания да се търси отговорност на г-н Цацаров като главен прокурор. Тогава той (б.а. - Радев) каза: „Крамолите във Висшия съдебен съвет не са дневния ред на България“. Всъщност, години по-късно се оказа, че дневният ред на ВСС стана и дневен ред на страната с избора на главния прокурор. Не вярвам в месиите, защото преди да вдигне юмрука, не съм чул той да е имал някакво изявление, което да е насочено към г-н Цацаров", каза председателят на Върховния касационен съд.

Всъщност, президентът изживя своя конституционен катарзис, когато преторианската гвардия на Гешев почука на неговата врата и влезе в президентството", допълни Лозан Панов.

Развитие по въпроса дали Лозан Панов ще приеме поканата на "Демократична България" да бъде техен кандидат за президент се очаква през следващите дни.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари