Ще глезим китайци по Черноморието от догодина?

0
От министерството се надяват, че ще успеят да компенсират отлива на руски туристи
От министерството се надяват, че ще успеят да компенсират отлива на руски туристи

България и Румъния разширяват сътрудничеството си в сферата на туризма.

Това съобщи в Русе ресорният министър Николина Ангелкова, която се завърна от работна визита в Букурещ.

Двете страни ще работят заедно и за привличане на туристи от Азия, като са се ориентирали най-вече към многомилионния китайски туристически пазар.

България и Румъния ще открият съвместен туристически офис в Шанхай.

Съвместна работна група подготвя конкретните стъпки, като целта е да се презентират възможностите за общи маршрути пред китайските туристи. 

"Аз лично се надявам следващата година по време на срещата на световната организация по туризъм, която ще се проведе от 18 до 20 май в Пекин ние да успеем да обявим откриването на офиса в Шанхай.", обяви министърът на туризма Николина Ангелкова. 

По време на визитата си в Букурещ министър Ангелкова е договорила създаването на съвместен технически секретариат по Дунавската стратегия.

Той ще се намира в Русе и ще отговаря за проекти в областта на туризма и културата. Отделно се подготвя българо-румънска кръгла маса по въпросите на туризма. 

"Стартираме от България с кръгла маса, на която ще участва министърът румънският, представители на бизнеса, хотелиери, туроператори, журналисти, така че всички въпроси, които касаят пряко туристо потока между България и Румъния да бъдат обсъждани с всички на едно място, така че максимално бързо да се вземат нужните решения.", каза още Ангелкова. 

От министерството се надяват, че ще успеят да компенсират отлива на руски туристи.

Водят се разговори с руската агенция по туризма за конкретни мерки, които предстои да бъдат оповестени. В същото време България става все по-популярна в Индия.

Източник: kmeta.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари