"Шпигел": Пеевски - айсбергът на корупцията!

0
Онлайн изданието на седмичното списание "Шпигел" публикува очерк за Делян Пеевски
Онлайн изданието на седмичното списание "Шпигел" публикува очерк за Делян Пеевски

Онлайн изданието на седмичното списание "Шпигел" публикува очерк за Делян Пеевски от Франк Щир.

Под заглавието "Българският политик Пеевски: айсбергът на корупцията" е разказана публично известната у нас биография на 35-годишния депутат от ДПС.

Причината "Шпигел" да се заинтересува от него е, че "кариерата на Пеевски в последните 15 години е показателна за развитието и механизмите на българската демокрация и пазарна икономика, пише Вестник СЕГА

Свързана е и с докладите на ЕК за борбата с корупцията и престъпността". А поводът е интензивните големи покупки, които прави Пеевски в последния месец.

Разказана е и историята на КТБ и Цветан Василев. Пред Франк Щир Иво Прокопиев - представен като главна цел на Пеевски, казва, че парите на Пеевски са "от фалиралата банка, от големи обществени поръчки и контрабанда".

Разказва как прокуратурата е проверявала имотното състояние на депутата и майка му и не е открила нищо нередно. "Сега е ред на ЕК да зададе няколко въпроса на прокуратурата - в София ще бъдат пратени чужди наблюдатели", завършва статията на Щир.

http://www.spiegel.de/politik/ausland/bulgarien-dps-abgeordneter-deljan-peevski-sorgt-fuer-kontroverse-a-1074203.html#spRedirectedFrom=www&referrrer=https://t.co/Pufd77FtvB

Източник: Вестник СЕГА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари