Шофьорка на автобус към пътници: Мълчете или спирам рейса

0
Автобусът бил обществено място и трябвало да се пази тишина
Автобусът бил обществено място и трябвало да се пази тишина

Изнервена шофьорка забрани на пътниците да говорят и се закани да спре автобуса, ако продължават с приказките.

Случката се е разиграла в събота между 11:00 и 11:30 часа в градския транспорт по линия №21 в Пловдив. За поведението на чернокосата жена се е оплакал читател на Марица.бг.

Той пита защо и до кога в Пловдив ще има "безкондукторно" таксуване и дали това не е уредено в договорите с превозвачите. Мъжът се качил в автобус номер 21, за да пътува към "Тракия". Ето какво е споделил той:

Рейсът пристига, но водачът не отваря задна врата. Качвам се през предна, без да мога да видя дали на стъклото пише "безкондукторно таксуване". С един колега на една от средните седалки захващаме разговор, в следствие на който започва "шоуто". Чува се вик от водачката, без да се разбере за какво става въпрос и към кого се обръща. След малко се повтаря. "Ей, вие там отзад, я да млъквате!", скара ни се чернокосата жена. Попитах за нас ли се отнася, а след като отговори, продължи: "Даже карти не показаха, ами и само говорят". Казвам, че чакам кондуктора, а тя още по-високо крещи, че автобусът е без кондуктор. "Понеже е обществено място ще мълчите и ще пазите тишина", заповядва тя .

На отговора ни, че не може да ни забрани да разговаряме, последва заканата, че ще спре автобуса и ще стои докато не слезем, както и бе направено и още куп сочни такива реплики от нейна страна до "Тракия".

Сигурно шофирането и късането на билети изнервя шофьорките, но това не значи, че те ще спират автобусите, докато ние не започнем да се возим, мълчащи като куфари.

Източник: Марица
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари