Шофьорите на Дунав мост се радват на опашката от 2 километра

0
Шофьорите казват, че преминават за час – час и половина, което за нашата граница е сравнително бързо
Шофьорите казват, че преминават за час – час и половина, което за нашата граница е сравнително бързо Видео: БНТ

Трафикът на тежкотоварни автомобили през българо-румънската граница продължава да е интензивен.

При Дунав мост при Видин колоната днес достигна 3 километра, при Русе – около 2 км. Шофьорите казват, че преминават за час – час и половина, което за нашата граница е сравнително бързо, предава БНТ.

В събота и неделя по принцип трафикът е по-малък, но откакто фериботите не работят заради ледохода, натоварването на контролно-пропускателните пунктове при Видин и Русе се е увеличило. Затова опашка от 2 километра при Дунав мост 1 направо радва шофьорите.

Стефан Николов – шофьор: „Днеска определено е по-добре опашката, защото предната седмица стоях 27 часа.“

До този момент Стефан Николов беше чакал около 40 минути. Пресмята, че ако така се движи колоната, след още 40 ще е прекосил границата.

Стефан Николов – шофьор: „БНТ: Това нормално ли е час и половина за преминаване на границата? – Е, за България е нормално, мисля, за другите държави – не, директно се минава там… Но там събориха границите и са вързани директно за пътищата, магистралите, а тука е нещо страшно.“

Маршрутът на Стефан Николов основно е от Перник до румънския град Търговище. Казва, че ако през седмицата не направи поне 2 курса, е на загуба.

Стефан Николов – шофьор: „Тука като стоим на опашката се обезсмислят курсовете просто, защото много време се губи… Разходи много, трябва да се движи автомобилът, за да може да печели.“

В момента на Дунав мост при Русе две гишета обслужват тежкотоварните камиони и още две – леките коли. От Гранична полиция казаха, че ако трафикът още се увеличи, имат готовност да отворят още едно гише за ТИР-ове.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари