Шофьорът убиец имал книжка едва от два месеца

3

Часове след трагедията в дупнишкото село Яхиново хората продължават да са в шок и на улицата. Заради тежката катастрофа е прекъснато електрозахранването. Около 21 часа то е възстановено, но къщите продължават да са без ток. Загиналите са четирима младежи и една жена.

Трагичният инцидент стана днес около 18 часа, когато Фолксваген Голф се забива в електрически стълб в селото. От удара стълбът се пречупва на две и пада върху намиращите се наблизо три момчета и една жена. Все още не е ясно кои от тях загиват вследствие на токовия удар и кои са умрели, затиснати от стълба.

Ужасени очевидци разказват, че видели как телата на жертвите подскачат в предсмъртна агония, разтърсени от токовия удар.
Шофьорът на Голфа – Емил Скоклев умира на място. Свидетели твърдят, че той се е движел с висока скорост и просто не е овладял управлението на колата. Младежът имал книжка едва от два месеца. След няколко дни трябвало да бъде абитуриент. По нелепа ирония самият Емил бил приятел с останалите три момчета, загинали при инцидента.

Часове преди да умре той купонясва с приятели в нощен клуб в Дупница. Оттам е и последната му снимка. На нея младото момче е усмихнато и щастливо. Емил е учил в професионалната гимназия "Акад.С.П.Корольов" в Дупница и също е трябвало да бъде абитуриент.

След нелепия, трагичен инцидент Фейсбук „почерня” от траурните ленти на приятелите на загиналите младежи.
„Почивайте в мир, момчета... Отново не трябваше това да се случва”, пише Росица Стоилкова, която е познавала и четиримата.

При инцидента са ранени и двама души. Те са откарани в „Пирогов”.

Днешната трагедия в дупнишкото село Яхиново продължи черната серия от смъртни случаи с млади хора от началото на годината. До момента 10 са загиналите при нелепи пътни инциденти жители на общината. Серията започна в началото на годината, когато младо момче от село Яхиново загина след като катастрофира с ТИР в Америка, февруари бе месец на траур в Дупница след смъртта на трима приятели гастарбайтери, загинали в тежка катастрофа в Италия, преди седмици с мотор се разби отново младо момче от Дупница.

Огледът на местопроизшествието в Яхиново продължи до късно вечерта. Полицаите бяха затруднени допълнително заради липсата на осветление. На място се бе стекло почти цялото село.

„В началото хората не знаеха кои са жертвите, информацията беше много оскъдна и едни други се питаха дали нямат роднина сред загиналите. Гледката беше страшна. Полицаите бяха организирали блокада, защото хора напираха да стигнат до труповете и да видят дали сред загиналите няма техни близки. По едно време някой каза, че са умрели деца”, разкрива пред БЛИЦ свидетел на трагедията.

Около 22 часа полицията изтегли блокадата и освободи движението. Телата на загиналите бяха откарани в Кюстендил. Все още не е ясно кога ще бъдат освободени за погребенията.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари