Шофьорът с рекордните над 5 промила алкохол твърди, че не е пил

0
35-годишният мъж е поискал да остане на свобода, защото има три деца, за които да се грижи
35-годишният мъж е поискал да остане на свобода, защото има три деца, за които да се грижи Видео: bTV

35-годишният мъж е поискал да остане на свобода, защото има три деца, за които да се грижи

В добричкото село Стефаново задържаха шофьор с рекордните 5,02 промила алкохол. Освен това тестът за наркотици също бил положителен – отчел е наличие на амфетамин и метамфетамин.

Районният съд уважи поисканата от прокуратурата най-тежка мярка „задържане под стража“ за 35-годишния шофьор.

Делото се гледаше при закрити врата, журналисти не бяха допуснати.

При разпитите шофьорът е отрекъл вина и е отказал да даде повече подробности, което е негово право по НПК, каза наблюдаващият прокурор Даниел Илиев. Поиска от съда по-лека мярка, защото има три деца, за които да се грижи, допълни прокурорът, предаде bTV.

35-годишният мъж е спрян за рутинна проверка на 17 януари в с. Стефаново. Имал е неадекватно поведение – говорил е несвързано, зениците му са били уголемени, а очите – зачервени, каца още Даниел Илиев.

Съдът е взел под внимание, че става въпрос за рецидив, защото мъжът е осъждан през 2019 г. за шофирани след употреба на наркотици, а през 2023 г. – за притежание на наркотици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари