Шофьорът, прегазил 19-годишно момиче, страдал от епилепсия

0
Съдът го пусна под парична гаранция
Съдът го пусна под парична гаранция Снимка: БТА

В медицинската експертиза от болница „Пирогов“ пише, че липсват данни за епилептичен припадък

Софийският градски съд наложи парична гаранция от две хиляди лева на Валентин Иванов, 59-годишен, обвиняем за смъртта на 19-годишно момиче при катастрофа в столицата. Решението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано или протестирано пред горната инстанция, информира БТА.

Инцидентът се случи на 14 октомври. Камионът, управляван от Иванов, блъска младата жена, която пресича пешеходна пътека, а след това се удря в спирка на градския транспорт. Впоследствие мъжът е задържан и му е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост при нарушение на Закона за движение по пътищата.

По време на днешното заседание стана известно, че обвиняемият страда от 15 години от епилепсия и приема лекарства. В медицинската експертиза от болница „Пирогов“ пише, че липсват данни за епилептичен припадък.

От прокуратурата поискаха „домашен арест“ за Иванов, като беше посочено, че той не е предприел действия да избегне катастрофата. Адвокатът му обаче настоя за по-лека мярка поради влошено здравословно състояние, като отбеляза, че вероятно той е получил внезапно прилошаване в момента преди инцидента и даде примери за неадекватно поведение на обвиняемия, докато се е лекувал в болницата след катастрофата.

Все още няма изготвена съдебно-медицинска експертиза, която да установи какво е било състоянието на Иванов към момента на инцидента, нито съдебно-психиатрична експертиза, посочи съдебният състав и отбеляза, че няма основания за налагане на домашен арест.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    русенец
    Професионален шофьор и изобщо водач на превозно средство с епилепсия? Епилепсията не беше ли заболяване, при което се получават гърчове и припадъци?!?!?!?!?!?!?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари