Прегазената от камион Вики е следвала мотото "Живееш само един път, но ако го направиш правилно, е достатъчно"

0

Шофьорът Валентин Иванов бил неадекватен в “Пирогов”, опитал да избяга от болницата гол и по памперс

"Вики беше душа. Приемаше всеки човек какъвто е. За нея нямаше значение полът, расата или сексуалната ориентация. Светът ѝ беше пъстър. Имаше много и различни приятели. Обичахме я до един. Последно с нея говорихме по телефона. Обсъждахме как е минал денят ни. Накрая стигнахме и до по-сериозни теми като това какъв е смисълът на съществуването ни и какво мото трябва да следваме. Тя си спомни за една своя публикация във фейсбук, която си повтаряла, когато била обезверена: "Живееш само един път, но ако го направиш правилно, един път е достатъчно". Липсва ни."

Пред "168 часа" близки на 19-годишната Виктория Мариева, която беше прегазена и убита от камион, докато пресича пешеходна пътека в София, поискаха справедливост за живота ѝ. Те очакват задържаният 59-годишен шофьор Валентин Иванов да бъде осъден строго.

Веднага след катастрофата той бе откаран в "Пирогов" с травма на главата. Прекара няколко часа в противошоковата зала и бе стабилизиран. Тестовете му за алкохол и наркотици са отрицателни.

МВР справка показа, че нарушенията, които е имал на пътя, били малки - шофиране без колан и каране без фарове. До момента не е хващан с превишена скорост.

Часове след смъртта на Виктория в медиите се разпространи версия, че до сблъсъка се е стигнало, след като на Валентин му станало лошо. Тя отпадна, тъй като според властите той направил рязък завой, за да избегне пропаднали в района павета. Така блъснал пресичащото в този момент на пешеходната пътека момиче.

Съдия Александра Йорданова все пак реши да го пусне под парична гаранция от 2000 лева. В Софийския градски съд от адвоката му Лъчезар Таков стана ясно, че задържаният е бил неадекватен в "Пирогов". Опитал да избяга от болницата гол, по памперс, като казал, че се тревожи за съпругата си. Също така страдал и от епилепсия. Имал ТЕЛК и работел отскоро, за да издържа семейството си. Вземал два вида лекарства. В края на месеца щял да ходи на преглед, за да получи по-висока степен на инвалидност. Епилепсията му се отключила преди 15 години след катастрофа.

Медиците в "Пирогов", които прегледаха Валентин, препоръчаха той да се лекува вкъщи. Според тях до фаталния инцидент не се е стигнало от епилептичен припадък, каквато версия се разпространи.

Близките на Виктория са категорични, че за тях няма значение дали по невнимание, или заради прилошаване е отнел живота ѝ. Те искат тежка присъда заради начина, по който е убита. Мислят, че смъртта ѝ е била мъчителна, което трябва да утежни допълнително вината на арестувания шофьор.

Още в деня на инцидента и само за няколко часа фейсбук профилът на загиналото момиче бе залят от десетки постове на нейни приятели, които се сбогуваха за последно с нея.

"На този ден си отиде един страхотен човек от този свят! Обичам те много, приятелко, ти за мен беше невероятен човек, а сега само на 19 години ни напусна. Надявам се да бъдеш на по-добро място и дано да има справедливост", пише близката ѝ Изабела Петкова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари