Шофьорът на премазаната кола: Не видях влака

5
Очевидци: Бързаше да изпревари влака
Очевидци: Бързаше да изпревари влака Видео: Русе Медиа

Катастрофа между пътнически влак и лек автомобил стана тази вечер на жп прелеза край Две могили, Русенско.

Сигнал за инцидента е подаден към 19.20 часа, когато оттам е преминавал влакът Горна Оряховица-Русе. На неохраняемия, но обозначен със звукова и светлинна сигнализация жп прелез, влакът е ударил странично лек автомобил „Дачия“. В колата, която е била служебна, е пътувал само шофьорът, който работи във фирмата „Пътинженеринг“, информира Русе Медиа.

По думите на машиниста той е видял автомобила, който се е движил успоредно с влака, и затова е намалил в мястото на прелеза. Въпреки това е ударил леката кола, която е попаднала под локомотива, и е спрял след около 50 м.

Пътници от влака разказаха, че са видели автомобилът да кара много бързо и да се опитва да изпревари влака, за да успее да премине през прелеза. Подробности от разказа на очевидците може да видите във видеото. Самият шофьор на автомобила каза, че не е бързал и изобщо не е забелязал влака.

Движението на влакове по направлението Русе-Горна Оряховица бе преустановено, а на пожарникарите отне близо два часа да освободят врязания под локомотива автомобил. Наложи се да се реже с хидравлична ножица, за да може композицията да се изтегли назад. На място е бил изпратен екип на „Спешна помощ“, но шофьорът на колата е отказал да бъде откаран в болница и е прегледан на място. Той се е разминал с леки наранявания и ожулвания на дясната ръка. Във влака е имало около 30 пътници, като след инцидента голяма част от тях са слезли и са продължили пътуването си с автомобили на близки. За останалите 15-ина души бе изпратен автобус от жп компанията, за да бъдат превозени хората до Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари