Шофьор: Внимавайте как изписвате номера на колата си в SMS-ите за „Синя зона“ в Русе

22

Указателните табели може би в целия град се различават от системата, която използва Общината

"Искам да информирам за една неприятна ситуация. Внимавайте като пускате смс-и като паркирате. Указателните табели може би в целия град се различават от системата, която използва Общината."

За това сигнализира препатил от неуредицата шофьор в Русе.

"Беше поставена скоба на въпросният автомобил, защото номерът изписан на смс-а е написан, както на указателната табела с разстояние между букви и цифри.

Но в системата на Общината разстояние няма и за това беше сложена скобата. След кратък спор с господата, скобата беше свалена.", обясни г-н Филев.

"След зададен от мен въпрос - защо има разлика в системата и на указателната табела и след като е спазена инструкцията за пускане на смс с правилен номер е поставена скобата.

Отговорът на служителя ме шокира - ТАКА МИ Е НАРЕДИЛ НАЧАЛНИКА.

Снимката с посочения номер (написан слято) е направена на устройството, с което Общинските служители проверяват и направена с тяхно одобрение.

Указателните табели няма да бъдат променени, но внимавайте като пращате СМС-и", допълни потребителят във фейсбук групата "Пътна обстановка и ПТП-та в Русе".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    6
    Анонимен
    Всичките са тъпанари но най неграмотните са от ДАИ Русе!!!
  • 9
    5
    Аман
    От неграмотници!
  • 7
    4
    Хохла
    Ти на Дофдор на Йордеческите Нууки, няма обясняваш как се пише зофтуер ей. Той милия акъл за 2 стинки няма. Виж го само как се е разгонил кът нерез.
  • 9
    3
    Програмист
    Не мисля, че това е бил проблемът. От последната снимка се вижда, че въпреки че господинът е изпратил съобщение в което номерът е с интервали, е получил като отговор съобщение в което номерът се състои само от букви и цифри, без интервали. Това е така, защото, когато системата прави търсене в базата си данни, всяко сравнение трябва да е на равнозначни символни низове, а не на ябълки с круши. Затова предварително се премахват интервалите (whitespaces) от номера. Защото един може да сложи един, а друг два интервала между буквите и цифрите. По-вероятно ми се вижда, някоя или всички букви да са на кирилица вместо латиница, както системата изисква, въпреки, че алгоритъм за визуална транслитерация е по силите буквално на всеки студент (компютърни науки), но нали всички знаем, как фирмата която е изработила софтуера е спечелила конкурса и какви капацитети реално работят там.
  • 10
    2
    Cenkochokov
    Кметее оправи си "улиците"
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари