Шофьор убил русенка на пешеходна пътека обжалва присъдата си

0
Тодор М.К. е бил пиян – шофирал е с 1,94 промила алкохол в кръвта и е избягал е от местопроизшествието /снимката е илюстративна/
Тодор М.К. е бил пиян – шофирал е с 1,94 промила алкохол в кръвта и е избягал е от местопроизшествието /снимката е илюстративна/

На 30 май в Апелативният съд във Велико Търново ще се проведе първото заседание по дело за причиняване на смъртта на пешеходка в Русе.

То е образувано по жалба на подсъдимия Тодор М.К. и по протест на окръжната прокуратура в Русе, информира Топ новини.

Съдът в дунавския град е признал мъжа за виновен, че на 7 март 2015 г. на бул. „Христо Ботев“ минал на червен светофар, блъснал пешеходката Милка И.Р. и така по непредпазливост причинил смъртта ѝ. Освен това Тодор М.К. е бил пиян – шофирал е с 1,94 промила алкохол в кръвта и е избягал е от местопроизшествието, е записал в присъдата си Русенският окръжен съд.

По тези причини магистратите са му определил наказание от 9 години лишаване от свобода, но тъй като делото на първа инстанция е гледано по съкратената процедура, присъдата е намалена с една трета и е станала 6 години. Тях мъжът ще трябва да изтърпи при първоначален строг режим, в затворническо общежитие от закрит тип. Подсъдимият също така е лишен от право да управлява МПС за 9 години.

Тодор М.К. е оневинен по обвинението, че е шофирал без правоспособност. То му е повдигнато, защото към датата на инцидента срокът на шофьорската му книжка е бил изтекъл. 

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари