Шофьор "се прости" с книжката си заради огънато колче

0
Нарушителят остава без книжка за 1 месец и с глоба от 250 лева /Снимката е илюстративна/
Нарушителят остава без книжка за 1 месец и с глоба от 250 лева /Снимката е илюстративна/

Русенец остана без шофьорска книжка заради огънато тротоарно колче.

На 26.02.2018г., около 23:50 часа Т. С. управлявал лек автомобил „Хонда Джаз” по ул.“Борисова“ в Русе, в посока кръстовището с ул.“Хан Крум“. Валял обилен сняг и пътното платно било силно заснежено и заледено.

При наближаване на кръстовището, при навлизане в ляв завой по ул.“Хан Крум“, следствие силният валеж и заснежено пътно платно Т. изгубил контрол върху управлението, автомобила продължил движението си напред и надясно и се блъснал в тротоарно колче, в началото на пешеходната зона на центъра на Русе.

В резултат от това колчето се огънало до земята, а автомобилът се качил върху него, където преустановил движението си. Случващото се било проследено на камерите за видеонаблюдение от Т. Л., служител в Звено КООРС към Община – Русе, изпълняващ по това време служебните си задължение в центъра за видеонаблюдение.

Той уведомил колегата си С. Д., който незабавно отишъл на мястото на произшествието. По това време, жалбоподателя с още двама или трима мъже опитвали да избутат автомобила обратно на пътното платно, но тъй като същият бил заседнал върху колчето, това им отнело известно време. След като в крайна сметка мъжете успели да преместят автомобила, С. се качил на мястото на водача, привел автомобила в движение и се отдалечил в неизвестна посока.

На следващият ден, Специализирано звено КООРС изпратило в Сектор ПП-Русе уведомление за пътният инцидент, като към него приложили и видеозаписа върху магнитен носител. Проверката по случая била възложена на С. С. – старши инспектор в Сектор ПП-Русе.

Той прегледал записа, установил фактическата обстановка, както и модела и регистрационният номер на автомобила, управляван от С. Изпратил призовка до последният и при явяването на жалбоподателя, му разяснил нарушенията, които извършил.

Жалбоподателя признал, че той управлявал автомобила, че действително се блъснал в тротоара, но заявил, че напуснал мястото на инцидента, тъй като не установил вреди нито по автомобила си, нито по други предмети.

С огледа така установената фактическа обстановка С. преценил, че Т. е допуснал нарушение, в резултат на което причинил ПТП с причинени материални щети, както и нарушение, за това, че напуснал мястото на произшествието без да окаже съдействие за установяване вредите от ПТП.

За тези нарушения свид.С.С. съставил против Т. С. акт, който му предявил на 06.03.2018г.

Въз основа на акта за установяване на административно нарушение било издадено обжалваното наказателно постановление, с което на Т.С. за нарушение на чл.20  от от ЗДвП било наложено наказание “Глоба” в размер на 200 лв., а за нарушение по чл.123 от ЗДвП му били наложени наказания „Глоба“ в размер на 50 лв. и „Лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 1 месец.

Районният съд в Русе потвърди наказателното постановление.

Решението подлежи на обжалване пред Административен съд – Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари